RÖD MATTA PÅ UNIK FILMPREMIÄR I BORRBY

Ännu en gång har Borrby Bio haft äran att vara premiärbiograf. Med röd matta, levande musik, bubbel i pappmuggar och en nästan fullsatt salong kom Drömmarnas hus i Malmö till Borrby med tre nyproducerade stumfilmer fredagen den 20 september. 

I filmerna agerar personer från dagliga verksamheter i Malmö, Simrishamn och Sjöbo. Tillsammans med professionella filmteam har de skapat egna och högst unika berättelser. Allt detta inom ramen för Arvfondsprojektet ”Hör mig”, som drivs av Drömmarnas hus.

Filmerna visades till specialkomponerad musik av musiker från Musikhögskolan i Malmö under ledning av kapellmästaren och slagverkaren Lars Ljungberg. Orkestern bestod i övrigt av violinisterna Hedda Heiskanen och Jessica Strid, altviolinisten Inga Zeppezauer, cellisten Johanna Hydén Lander och pianisten Adam Hesselbom.

– Ett av målen med projektet har varit att hitta ett sätt arbeta utvecklande med stumfilmsproduktion och personer med funktionsvariation, berättade projektledaren Ann-Marie Erixon, som också var filmkvällens konferencier.

Precis som vid internationella filmpremiärer var det röd matta och mingelbuffé före filmvisningen, i det här fallet på gräsmattan utanför bion.

Drömmarnas hus har en mer än 30-årig historia bakom sig och har verkat under det nuvarande namnet sedan år 2000. Verksamheten drivs i form av en ekonomisk förening med stöd av bidrag och sponsring. De har fått flera fina utmärkelser, bland annat Kunskapspriset.

Se filmen från premiärkvällen i Borrby!

» Här kan du läsa mer om Drömmarnas hus.

Foto: Peter Hartman

Publicerat 2024-09-21

Rulla till toppen